Voluntar care curăță molozul de sub ruinele din Mariupol: „Sub fiecare casă sunt 80-100 de cadavre. Înnebunești!”

Voluntar care curăță molozul de sub ruinele din Mariupol: „Sub fiecare casă sunt 80-100 de cadavre. Înnebunești!”

La Mariupol, orașul-port la Marea Azov din estul Ucrainei, voluntarii curăță dărâmăturile clădirilor distruse de bombardamentele care durează de peste două luni. „Cei care sunt mai slabi de înger spune că simt că înnebunesc să vadă atâta moarte”, a transmis consilierul primarului Mariupol, Petro Andriușcenko, într-o postare de pe canalul său de Telegram, preluată de publicația Fakty.

„Sub presiunea trupelor de ocupație și pentru a-și hrăni familia, un bărbat s-a oferit voluntar pentru a curăța orașul de moloz. A rezistat doar câteva zile. El spune că oameniilor cu care a lucrat li s-a făcut rău și au făcut crize de furie. Numărul corpurilor umane găsite sub dărâmături este nebunesc. Sub fiecare casă pe care au curațat-o erau aproximativ 80-100 de cadavre”, a rezumat Petro Andriușcenko dialogul cu voluntarul.

Oficialul spune că există suspiciuni „întemeiate” că cifrele oficiale ale pierderilor umane de la Mariupol, oraș cu 400.000 de locuitori, sunt imense.

„Cei care sunt mai slabi de înger spun că simt că înnebunesc să vadă atâta moarte, toate ororile, toate distrugerile… Acum, întreaga imagine este developată în fața ochilor lor. Psihicul lor nu suportă bucuriile «lumii ruse»”, a adăugat Andriușcenko.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto: Hepta

Libertatea