William și Harry, o nouă demonstrație de unitate. Au mers unul lângă altul în spatele sicriului reginei Elisabeta a II-a spre Westminster Hall

William și Harry, o nouă demonstrație de unitate. Au mers unul lângă altul în spatele sicriului reginei Elisabeta a II-a spre Westminster Hall

Vederea celor doi frați împreună, mergând în spatele sicriului în care se află trupul buncii lor către Westminster Hall, le-a trezit britanicilor amintiri emoționante de la înmormântarea mamei lor, prințesa Diana, notează BBC.

Sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a a fost depus miercuri la Palatul Wesminster, într-o procesiune care a început la Palatul Buckingham.

În spatele sicriului au mers pe jos cei patru copii ai reginei: regele Charles al III-lea, prințesa Ana și prințul Edward, în uniformă militară, iar prințul Andrew îmbrăcat într-un costum.

În spatele lor, se aflau prințul moștenitor William și fratele său, prințul Harry. Ducele de Sussex, de asemenea, nu a avut uniformă militară, întrucât și-a pierdut titlurile militare onorifice după ce s-a retras din Familia Regală, în 2020.

De-a lungul traseului, cei doi frați au mers unul lângă altul în spatele sicriului, spre deosebire de înmormântarea prințului Philip de anul trecut, când au fost separați de vărul lor, Peter Phillips.

Regele Charles al III-lea, prințesa Ana, prințul William și prințul Harry au mers pe jos în spatele sicriului reginei Elisabeta a II-a pe străzile din Londra. Foto: Profimedia

Soțiile lor, Catherine și Meghan, au mers cu mașina până la Westminster Hall. S-au alăturat apoi în timpul slujbei.

Prințul William, prințesa de Wales, prințul Harry și Meghan i-au adus un omagiu reginei în interiorul Palatului Westminster, după ce sicriul a fost așezat pe catafalc. Foto: Profimedia

Momentul procesiunii amintește de cel de acum 25 de ani, în 1997, când William și Harry au mers împreună în spatele sicriului mamei lor, prințesa Diana, care a murit în urma unui tragic accident de mașină.

Prințul William și prințul Harry, în 1997, la înmormântarea prințesei Diana. Foto: Profimedia
William și Harry, alături de regele Charles al III-lea, în ziua înmormântării prințesei Diana. Foto: Profimedia

Apariția de miercuri a transmis un mesaj puternic de unitate, într-un moment dificil pentru familie, după numeroase speculații privind tensiunile dintre William și Harry.

De altfel, în weekend, William, Harry și soțiile lor au ieşit împreună în faţa Castelului Windsor ca să le mulțumească oamenilor pentru omagiile aduse reginei Elisabeta a II-a. Au petrecut alături de public peste 40 de minute și au fost primiți cu aplauze.

Libertatea