Xi Jinping nu a participat la cina comună cu Vladimir Putin și Recep Erdogan de la summitul din Uzbekistan

Xi Jinping nu a participat la cina comună cu Vladimir Putin și Recep Erdogan de la summitul din Uzbekistan

Liderul chinez Xi Jinping nu și-a făcut apariția joi seara la cina la care au participat 11 șefi de state la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai care are loc la Samarkand, Uzbekistan, a declarat vineri o sursă din guvernul uzbec, informează Reuters.

Xi Jinping a lipsit din fotografiile de grup publicate joi noapte, când liderii statelor participante la acest summmit, inclusiv președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au mers la cină.

Potrivit unei surse guvernamentale uzbece, citată de Reuters, motivul absenței liderului chinez este legat de politica delegației sale privind regulile COVID-19.

Xi Jingping, care face prima sa călătorie în străinătate de la începutul pandemiei de coronavirus, participă săptămâna aceasta la o întâlnire a Organizației de Cooperare Shanghai, condusă de China și Rusia, în orașul uzbec Samarkand.

În vârstă de 69 de ani, Xi Jingping urmărește obținerea unui al treilea mandat istoric la congresul Partidului Comunist Chinez de luna viitoare.

FOTO: EPA

Libertatea