Tranzactionare criptomoneda – bitcoin, ethereum, dogecoin

Tranzactionare criptomoneda – bitcoin, ethereum, dogecoin

Ce este tranzactionare criptomoneda, monede digitale?

minare bitcoin tranzactionare criptomoneda

Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a funcționa ca numerar electronic peer-to-peer. Indiferent dacă cheltuiți sau acceptați BTC ca plată, este prudent să înțelegeți cum funcționează o tranzacție. Tranzacțiile Bitcoin sunt mesaje, cum ar fi e-mailul, care sunt semnate digital folosind criptografie și trimise întregii rețele Bitcoin pentru verificare. Tranzacțiile sunt publice și pot fi găsite pe registrul digital cunoscut sub numele de blockchain.

Un eșantion de tranzacție bitcoin
Mark vrea să îi trimită ceva bitcoin lui Jessica. În esență, o tranzacție BTC cuprinde trei părți:

O intrare: Aceasta este o înregistrare a adresei BTC de la care Mark a primit inițial bitcoinul pe care vrea să-l trimită lui Jessica.

O sumă: Aceasta este suma specifică pe care BTC Mark vrea să o trimită Jessica.

O ieșire: Aceasta este cheia publică a lui Jessica; cunoscută și sub numele de „adresa bitcoin”

Tranzactionae-monede-digitale

Descentralizare in tranzactiile monedelor digitale.


În scopul înțelegerii blockchain-ului, este instructiv să îl vizualizați în contextul modului în care a fost implementat de Bitcoin. La fel ca o bază de date, Bitcoin are nevoie de o colecție de computere pentru a-și stoca blockchain-ul. Pentru Bitcoin, acest blockchain este doar un tip specific de bază de date care stochează fiecare tranzacție Bitcoin efectuată vreodată. În cazul Bitcoin și, spre deosebire de majoritatea bazelor de date, aceste computere nu sunt toate sub un singur acoperiș și fiecare computer sau grup de computere este operat de un individ unic sau de un grup de persoane. Tranzactionare criptomoneda simplu si eficient.

Dovada muncii POW – Proof of work in tranzactionare crypto


Dovada muncii necesită ca persoanele care dețin computerele din rețea să rezolve o problemă matematică complexă pentru a putea adăuga un bloc lanțului. Rezolvarea problemei este cunoscută sub numele de minerit, iar „minerii” sunt de obicei recompensați pentru munca lor în criptomonedă.

Dar mineritul nu este ușor. Problema matematică poate fi rezolvată doar prin încercare și eroare, iar șansele de a rezolva problema sunt de aproximativ 1 din 5.9 trilioane. Necesită o putere de calcul substanțială care utilizează cantități considerabile de energie. Aceasta înseamnă că recompensele pentru întreprinderea minieră trebuie să depășească costul calculatoarelor și costul energiei electrice pentru utilizarea acestora, întrucât un singur computer ar dura ani pentru a găsi o soluție la problema matematică.

Ce este o tranzacție hash / ID hash?
Un hash / id tranzacție este un șir unic de caractere care este dat fiecărei tranzacții care este verificată și adăugată la blockchain. În multe cazuri, este necesară o tranzacție hash pentru a localiza fonduri. Apare de obicei în partea de sus a paginii atunci când vizualizați tranzacția printr-un site de explorare a blocurilor sau poate fi găsit copiind adresa URL din aceeași pagină.

În funcție de tipul de monedă digitală care a fost trimisă, puteți găsi tranzacția hash / id căutând adresa pe un explorator de blocuri.

Tranzactionare